Lauloiko Michael Jackson kolmessa kappaleessaan? Kohutapaus sovittiin oikeuden ulkopuolella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalveluista vedettiin taannoin pois kolme poptähti Michael Jacksonin nimissä olevaa kappaletta. Taustalla oli kohu siitä, lauloiko edesmennyt tähti itse niissä. Asiasta oli vireillä pitkään oikeusjuttu. Nyt levy-yhtiö Sony ja Michael Jacksonin perikunta on tiedottanut, että tapaus on sovittu oikeuden ulkopuolella.

Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat eivät ole tiedossa. Tiedotteen mukaan osapuolet päättivät sopia asian, sillä oikeuskiista olisi todennäköisesti venynyt pitkäksi. Vera Serova -niminen fani nosti vuonna 2014 kanteen Sony Musicia, Jacksonin perikuntaa ja kappaleiden tuottajia vastaan kuluttajasuojan rikkomisesta. Serova uskoo, että Monster, Keeo Your Head Up ja Breaking News -kappaleissa kuultiin Jacksonin sijaan imitaattori Jason Malachin ääntä.

Perikunnan ja levy-yhtiön tiedotteen mukaan kappaleiden poistaminen suoratoistosta on paras keino siirtyä eteenpäin niihin liittyvästä keskustelusta. Kolmen kappaleen lauluosuuksien autenttisuus ei ole herättänyt epäilystä ainoastaan fanien keskuudessa. Myös Michael Jacksonin äiti, tähden sisko La Toya ja lapset Paris sekä Prince ovat kyseenalaistaneet niiden aitouden.