Ilmasotakoulu järjestää hävittäjäharjoitukset syyskuussa – osa Nelostiestä suljetaan

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ilmasotakoulu järjestää syyskuun lopulla BAANA22-harjoituksen. Se tulee vaikuttamaan vilkkaan Nelostien toimintaan, sillä tie suljetaan Joutsassa Korpilahdentien liittymän ja Pertunmaantien liittymän välisellä matkalla.

Ilmasotakoulun Baana22-harjoituksen aikana Joutsan varalaskupaikalta käsin suoritetaan aktiivista lentotoimintaa ilmavoimien lentokalustolla. Ylen mukaan varalaskupaikan alue on vartioitua sotilasaluetta, jonne sivullisilta on pääsy kielletty. Joutsaan suunnitellaan kuitenkin 12. syyskuuta yleisötapahtumaa, jossa ilmavoimien koneita on mahdollista nähdä aidan takaa.

Harjoituksissa käytetään muun muassa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä, Hawk-suihkukoneita ja Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneita. Yhteensä harjoituksiin osallistuu noin 200 henkeä. Lentoja tehdään 10-23:30 välisenä aikana.

Nelostien Joutsassa sijaitseva osio on suljettuna 25.-30. syyskuuta välisenä aikana. ELY-keskuksen tiedotteen mukaan sulun aikana suositellaan käyttämään Päijänteen länsipuolta Jyväskylän ja Lahden välisenä liikkumisreittinä. Kiertotie pidentää matkantekoa noin 40 kilometriä, joten matkaan kannattaa varata noin tunti lisäaikaa.