Linnanmäen suosikkilaite poistetaan – tilalle uusi huvipuistovekotin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Top Spin -nimellä Linnanmäelle vuonna 1994 tullut laite on saapunut tiensä päähän. Nykyään Kieputin-nimellä tunnettu vekotin poistuu huvipuiston laitevalikoimasta ja tilalle tulee uusi laite muutaman kesän kuluttua.

– Kieputin on yksi Linnanmäen klassikkolaitteista, joka on viihdyttänyt asiakkaita huvipuistossa jo 28 vuoden ajan. Kieputin onkin monien huvipuistokävijöiden suosikkilaite. Nyt on vielä hyvin aikaa saapua Kieputtimen viimeisille kieputuksille, ja kokea vielä kerran nostalgiset pyöritykset vaikkapa Valokarnevaalien upeassa valaistuksessa, sanoo Linnanmäen huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

– Kaudelle 2024 Linnanmäelle Kieputtimen paikalle avataan jotakin aivan uutta. Kerromme tästä enemmän loppuvuodesta, Adlivankin vinkkaa.

Kieputtimen kyytiin mahtuu kerralla 40 henkilöä istumaan kahteen riviin. Kiireisimpinä aikoina sen pyörityksestä ovat päässeet nauttimaan jopa tuhannet huvittelijat päivässä.