Spede-elokuvan päätähti on valittu – tältä hän näyttää Spedenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen viihteen yleismiehestä, Spede Pasasesta kertovan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Elokuvan pääroolia eli Pasasta näyttelee muun muassa Putous-sarjasta ja Juice-elokuvasta tunnettu Riku Nieminen. Suomessa ja Liettuassa kuvattava elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2023.

Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Taannoin menehtyneen Vesa-Matti Loirin roolissa nähdään Aku Sipola, Simo Salmisen roolissa Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena roolissa Nordman. Esimakua elokuvasta saadaan tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:n julkaisemassa ensimmäisessä still-kuvassa.

– Spedestä oli juuri tullut julkisuudessa esiin synkkiä puolia, joten otin kompleksisen roolin vastaan mielenkiinnolla ja haasteena. Tutkin monien videoiden kautta Speden elekieltä, sisäistä rytmiä, tapaa olla ja reagoida. Luin myös hänestä kirjoitettua ja hänen kirjoituksiaan, Nieminen kertoo tiedotteessa.

Spede-elokuvassa seurataan Pasasen ja kumppaneiden uraa 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan taustoihin ja läpimurtoon 1970-luvulla. Aleksi Delikourasin ohjaama ja Antti Heikkisen käsikirjoittama elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen kirjoihin Spede, nimittäin ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina.