Haaksirikkoutunut kalastaja ajelehti 11 päivää pakastimessa – selvisi hengissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Merellä onnettomuuteen joutunut brasilialainen kalastaja on selvinnyt yli viikon kestäneestä koettelemuksestä. Hän ajelehti merellä pakastimen sisällä veneensä upottua.

Romualdo Macedo Rodriguez oli lähtenyt merille Ranskan Gyayanasta seitsenmetrisellä puisella veneellään. Matka sai vaarallisen käänteen muutamaa päivää myöhemmin veneen alettua uppoamaan. 44-vuotias kalastaja ei osannut uida, joten hän kapusi veneessä olleen pakastimen sisään.

Rodriguez ajelehti pakastimen sisällä 11 vuorokautta ilman ruokaa tai vettä. Lopulta hänet huomattiin ja pelastettiin ohi kulkeneen kalastusaluksen miehistön toimesta Surinamin rannikon edustalla. Rodriguezin mukaan aluksen miehistö ei ollut ensin huomata häntä pakastimen sisällä, mutta hän onnistui nostamaan kätensä ylös huomion saamiseksi.

Rodriguez kertoi vaikeinta olleen veden puute. Hän laihtui Mirror-lehden mukaan koettelemuksensa aikana viisi kiloa. Pelastetuksi tulemisen jälkeen Rodriguez joutui viettämään vielä 16 vuorokautta putkassa Surinamissa ennen kotiin palaamista, sillä hänet pidätettiin tarvittavien matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi.