Koko maailman syyskuun lämpöennätys rikki Kaliforniassa – 53 astetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuu on alkanut Suomessa viileissä merkeissä, mutta Yhdysvaltojen Kaliforniassa tilanne on aivan toinen. Osavaltiossa on meneillään vaarallinen helleaalto, ja Kalifornian Death Valleyn kansallispuistossa rikottiin jopa koko maailman syyskuun lämpöennätys.

Lämpötila kohosi Death Valleyn Furcace Creekissä torstaina 53 asteeseen. Hurja lämpötila mitattiin noin kello 16 paikallista aikaa. Aikaisempi syyskuun lämpöennätys on 52,2 astetta.

– Kunpa olisi jo viileämpää. Lämpötila on epätavallisen korkea syyskuulle, Death Valleyn kansallispuiston tiedottaja Abby Wines huokaisi Reuters-uutistoimiston haastattelussa.

Meteorologit ennustivat jo muutama päivä sitten Death Valleyn lämpötilojen kohoavan ennätyslukemiin. Death Valley lukeutuu lämpötiloiltaan maailman kuumimpiin paikkoihin. Heinäkuussa 1913 laaksossa mitattiin 56,7, joka on Maapallon mittaushistorian lämpöennätys.