Poliisi valvoi nuorten juopottelua Vantaalla – tuloksena 11 lastensuojeluilmoitusta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoo lukuvuoden aloittaneiden koululaisten ja lukioilaisten juhlintaa ympäri Suomea. Vantaalla tempaukset tunnetaan nimellä nasujaiset. Nasujaiset ovat nuorten itse organisoimia tapahtumia ja ne tapahtuvat oppilaitosten toiminnan ulkopuolella ja herättävät keskustelua sekä puolesta, että vastaan.

– Varaudumme nasujaisten valvontaan vuosittain, koska kyseessä on perinne, joka ei nyt koronastakaan huolimatta näyttänyt laantumisen merkkejä. Tilaisuudet ovat luonteeltaan sellaisia, että vahvistus tapahtumasta saadaan oikeastaan vasta samana päivänä, kun ne on tarkoitus järjestää, itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

– Yhteistyö poliisin arvokkaiden yhteistyökumppaneiden, kuten nuorisotoimen ja SPR:n kanssa on valvonnassa avainasemassa. Etukäteen saamamme tiedon perusteella pyrimme yhteistyössä turvaamaan nuorten kokoontumisen. Kokoontumispaikkoina toimivat puistot pyrimme tyhjentämään juhlivista nuorista puolen yön jälkeen.

Nuorten järjestämiä Nasujaisia valvottiin taas viime viikonloppuna Heurekan ja Jokiuoman puistoissa. Poliisi hävitti nuorison hallusta tavattuja mietoja ja väkeviä alkoholijuomia useamman litran. Tapahtumista kirjattiin myös 11 lastensuojeluilmoitusta.

– Yhdelle nuorista määrättiin sakko väärän henkilötiedon antamisesta ja virkamiehen vastustamisesta. Voidaan kuiteinkin sanoa, että osanottajamäärään nähden seuraamusten määrä oli vähäinen. Iso kiitos sitä kuuluu myös yhteistyöstä Vantaan nuorisotyölle. He, jos ketkä tuntevat nuorison toimiessaan heidän kanssaan päivästä toiseen, Komisario, yleisjohtaja Kimmo Klemetti Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo