Uusi mobiilisovellus Suomeen – mittaa työntekijöiden hyvinvointia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaiset työntekijät eivät voi hyvin. Tämä käy ilmi Työterveyslaitoksen tänä vuonna julkaisemassa selvityksessä. Työpaikkojen kannattaa panostaa työntekijöidensä hyvinvointiin. Varhaisessa vaiheessa suoritettu resurssointi vaikuttaa tulevaisuuden terveyslaskun pienentämiseen.

Oululainen start-up Wellthyforce Oy julkaisee ongelman ratkaisemiseksi Vointy-työhyvinvointisovelluksen, joka mahdollistaa jokaisen yrityksen työntekijän liittymisen työhyvinvoinnin parantamiseen sekä yksilöllisesti että yhteisöllisesti. Mobiilisovellus perustuu yritysten HR-vastaavien ja alan asiantuntijoiden kanssa tehtyyn kehitystyöhön.

– Sovellus mittaa kunkin osallistujan hyvinvointi-indeksin, joka muodostaa pohjan koko yrityksen hyvinvointi-indeksille tuloksien seurantaan. Sovellus ohjaa ja aktivoi kehittämään elämäntapoja terveellisiksi sekä fyysisen että henkisen elämän alueella ja myös yhteisöllisesti, Wellthyforce Oy:n toimitusjohtaja Riina Mannerkertoo.

Työterveyslaitoksen selvityksen mukaan nuorten aikuisten hyvinvointiin ja jaksamiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Jo ennen pandemiaa nuoret kokivat heikompaa työhyvinvointia kuin vanhemmat työntekijät eikä esimerkiksi työtovereiden ja esihenkilöiden tuki ole lisääntynyt. Sen sijaan epävarmuus ja työuupumusoireita pidemmällä aikavälillä ennustava palautumisen tarve ovat kasvaneet.