Euroviisuissa edustaneen Softenginen Topi Latukalla syöpä: ”Nyt on viimein diagnoosi”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rockyhtye Softengine edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2014. Sijalle 11 noussut ja Suomen Euroviisuhistorian kolmanneksi parhaan sijoituksen tehneen yhtyeen laulaja Topi Latukka on nyt kertonut sosiaalisessa mediassa terveyshuolistaan. Hänellä diagnosoitiin harvinainen syöpä.

– Mulla on vasemmassa sääriluussa adamantinoma niminen syöpä joka on harvinainen luusyöpä. On ollu vähä nihkee kevät ja kesä olla epätietoisuudessa mut nyt on viimein diagnoosi, Latukka kirjoitti Instagramissa.

Latukan mukaan luu oli haurastunut kasvaimen ja näytteenottojen vuoksi niin pahasti, että se rasahti poikki mökillä liukastumisen myötä. Lääkäri päätti leikata murtuman ja kasvaimen pois samalla kerralla. Toimenpiteessä poistetaan luuta 20 sentin edestä ja tilalle asennetaan rautaputki, levyjä ja luuta toisesta lavasta.

– Syöpä ei ole onneks levinnyt että näillä näkymin pitäis sit selvitä tolla. Leikkauksesta toipumiseen ja kävelyn uudelleen opetteluun menee 6-12 kuukautta. Et tällästä, Latukka avautui.

Softengine julkaisi viisuvoittonsa jälkeen kokopitkän albumin We Created the World. Latukka on tehnyt vuodesta 2018 lähtien soolouraa.