Poliisi valvoo nopeuksia tehostetusti 7. syyskuuta – ylinopeudella saatu aikasäästö on usein olematon

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia koko maassa ja koko vuorokauden ajan keskiviikkona 7. syyskuuta. Ajonopeuksia valvotaan viranomaisten tiedotteen mukaan mahdollisimman kattavasti siirrettävillä automaattisen nopeusvalvonnan yksiköillä. Valvontaa kuitenkin toteutetaan myös muilla tavoilla.

Kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kolmannes yhteenajon pääaiheuttajista ajoi vuonna 2020 vähintään 10 kilometrin ylinopeutta onnettomuushetkellä. Kuolemaan johtaneissa yksittäisonnettomuuksissa puolessa tapauksista ajoneuvon ylinopeus oli yli 30 kilometriä tunnissa.

Poliisi muistuttaa, että ylinopeuden ajamisella säästetään useimmissa tapauksissa merkityksettömän vähän aikaa. Sen sijaan sallitun nopeuden ylittäminen jättää kuljettajalle vähemmän aikaa toimia yllättävissä tilanteissa.