Alkon aukioloissa muutos perjantaina – taustalla kansainvälinen syy

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkon liikkeet aukeavat perjantaina 9. syyskuuta tavallista myöhemmin. Yleensä Alkot avaavat arkisin ovensa aamuyhdeksältä, mutta tänä perjantaina liikkeet avataan poikkeuksellisesti yhdeksän minuuttia myöhemmin. Myöhäisemmän aukeamisen taustalla on 9. syyskuuta vietettävä kansainvälinen FASD-päivä.

– Haluamme lisätä yleistä tietoisuutta raskaudenaikaisesta alkoholinkäytöstä asiallisesti ja syyllistämättä. Olemme iloksemme saaneet mukaan kampanjaan myös päivittäistavarakauppaa, Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho kertoo tiedotteessa.

FASD-kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta alkoholin haittavaikutuksista raskauden aikana. Kampanjaan osallistuvat Alkon lisäksi myös R-kioskit ja S-ryhmän myymälät. Kaikissa niistä alkoholin myynti aloitetaan perjantaina poikkeuksellisesti vasta kello 09:09 aamulla. Suomessa syntyy vuosittain 600 – 3 000 lasta, joilla on jonkinasteinen alkoholivauria äidin päihteiden käytön vuoksi.