Hämmästyttävä ennätys: 298 hyppäsi pommilla uima-altaaseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgialaisessa kylpylässä toteutettiin taannoin tempaus, jossa vesi roiskui toden teolla ympäriinsä. Lähes 300 ihmistä teki samanaikaisen uimahypyn rikkoakseen ennätyksen.

Hämmentävä tilanne nähtiin LAGO Gent Rozebroeken -kylpylässä 25. kesäkuuta 2022. Tempauksella juhlistettiin kylpyläketjun Gentissä sijaitsevan toimipisteen 10-vuotisjuhlaa. Tavoitteena oli, että yli 300 ihmistä olisi hypännyt altaaseen pommityyliin, eli kyykkyasennossa kädet polvien ympärillä.

Tilannetta oli seuraamassa Guinnessin ennätystenkirjan tuomari. Hyppyyn osallistui yhteensä 345 ihmistä, joista 298 hyppäsi veteen oikeaoppisella pommityylillä. Se riitti uuden maailmanennätyksen rikkomiseksi, sillä aikaisemmassa ennätyksessä pommilla veteen hyppäsi 232 ihmistä Uudessa-Seelannissa vuonna 2013.