Naiselta poistettiin yli 45-kiloinen kasvain – virtahevon poikasen kokoinen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Brasilialainen nainen tunsi varmasti suurta helpotusta, kun kirurgi Glaucio Boechat poisti häneltä 46 kiloa painavan kasvaimen vatsasta. Toimenpide suoritettiin 31. elokuuta São José do Avaín sairaalassa Rio de Janeirossa. Potilas oli saapunut klinikalle valittaen hengenahdistusta. Hän oli painanut 150 kiloa.

Lääkärit löysivät naisen vatsasta valtavan kasvaimen. Kasvaimen koko oli 46 kiloa, eli pienen virtahevon vauvan verran. Se muodosti lähes kolmasosan naisen ruumiinpainosta.

– Naispotilaalta poistettu 46 kilogrammaa painava kasvain, kirurgi kirjoitti Facebookiin poseeratessaan poistamansa kasvaimen kanssa samassa valokuvassa.

Tutkijat arvelivat, että kasvain on saanut alkunsa naisen kohdusta, mutta eivät tiedä varmasti ennen kuin biopsian tulokset saapuvat. Kasvain on ollut naisella viisi vuotta. New York Postin mukaan kasvaimen poistaminen vaati leikkaussaliin yhteensä 14 ihmistä.