Yöpakkaset saapuivat Suomeen – ensi viikolla lämpenee jälleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuu on alkanut Suomessa koleissa merkeissä. Päivälämpötilat ovat olleet ajankohdan keskiarvoja viileämpiä, ja osassa maata on jo koettu yöpakkasia. Viikonlopun aikana sää saattaa kuitenkin hiljalleen lämmetä.

Yöpakkasia mitattiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä laajalti Suomen pohjois- ja länsiosassa, uutisoi Helsingin Sanomat. Aamun kylmin lukema mitattiin Sodankylässä, jossa maan pintalämpötila oli -7 astetta. Hallaa oli myös Pohjanmaalla, jossa pintalämpötilaksi mitattiin -6 astetta.

Meteorologi Jani Parviainen kertoi Helsingin Sanomille viileiden ilmojen johtuvan kylmästä pohjoisvirtauksesta, joka on tuonut ilmaa suoraan pohjoisnavalta. Keskiarvoon nähden sää on ollut erityisen kylmä maan etelä- ja keskiosissa. Tämänhetkisen ennusteen mukaan ilma on kuitenkin lämpenemässä mahdollisesti jo viikonlopun aikana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää lämpenee vähitellen ensi viikkoa kohti mentäessä kohti ajankohdan tyypillisiä arvoja. Esimerkiksi Etelä- ja Lounais-Suomessa voidaan päästä alkuviikosta 16-17 asteen lukemiin.