Kovaa menoa Turun moottoritiellä – poliisi pysäytti rekan piikkimatoilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuljettaja oli ottanut luvatta käyttöönsä täysperävaunullisen rekan sunnuntaina päivällä. Poliisi oli saanut asiasta tiedon ja sai tietää, että rekka kulki Turun moottoritiellä sunnuntaina iltakahdeksan aikaan. Rekkaa kuljettanut varas ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä.

Turun suuntaan moottoritiellä 1 liikkunut rekka pysäytettiin lopulta piikkimattojen avulla puoli yhdeksän aikaan illalla. Rekan kuljettajaa epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Muut rikosnimikkeet tarkentuvat myöhemmin.

– Poliisi joutui käyttämään pysäytyksessä useita piikkimattoja. Rekka pysähtyi lopulta Turun kehätien kohdalla noin kello 20:30 ja poliisi otti kuljettajan kiinni, Lounasi-Suomen poliisista kerrotaan.

Tapahtunut aiheutti hetkellistä liikennehaittaa moottoritiellä Turun suuntaan. Liikenne oli tapahtuma-aikaan vähäistä ja poliisi pyrki eristämään muut tielläliikkujat tilanteen ulkopuolelle.