HS: Peltipoliisi välähtää jatkossa useammin – tolppakameroita lisätään

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ylinopeuden ajamisesta voi pian tulla suemmalla todennäköisyydellä seuraamuksia. Kaahaajilla on poliisin mukaan ollut viime vuosina pienempi riski tietojärjestelmäongelman vuoksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osa likkennettä valvovistta tolppakameroista on parin vuoden ajan välähtänyt tavallista harvemmin tai ollut kokonaan pois päältä. Lisäksi joissain tolpissa nopeusrajaa on nostetu. Poliisin mukaan poikkeustilanne päätyy kuitenkin pian.

Poliisihalliuksen poliisiarkastaja Heikki Ihalainen kerto HS:lle poliisin vähentäneen automaattista liikennevalvontaa vuodesta 2020 lähtien. Ongelmien taustalla kyseisenä vuonna voimaan tullut uusi tietoliikennelaki, joka korvasi rikesakot liikennevirhemaksulla. Se pidensi ylinopeuksien käsittelyaikaa.

– Näyttää siltä, että olemme palautumassa suhteelliseen normaaliin tilanteeseen. Uskon, että ensi vuonna automaattisessa liikennevalvonnassa määrätään liikennevirhemaksuja ja päiväsakkoja enemmän kuin viime vuosina, Ihalainen kertoi HS:lle.