Muistatko Teletapit? Netflix tekee suositun lastenohjelman uusiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen lastenohjelma Teletapit nousi vuosituhannen vaihteessa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi kaikenikäisten keskuudessa. Tiivi-Taavi, Hipsu, Laa-Laa ja Pai ovat palaamassa tänä vuonna ruutuihin, tällä kertaa suoratoistossa.

Teletapit-sarjan uusi versio ilmestyy suoratoistopalvelu Netflixiin 14. marraskuuta. Ohjelman uutena kertojana toimii yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja Tituss Burgess, joka tunnetaan muun muassa komediasarjoista Unbreakable Kimmy Schmidt ja 30 Rock. Uusi Teletapit on osa Netflixin alle kouluikäisille suunnattujen ohjelmien sarjaa.

Alkuperäinen Teletapit eli Teletubbies -ohjelma oli suunnattu varta vasten perheen pienimmille lapsille. Tästäkin huolimatta värikäs ohjelma herätti myös varttuneempien huomion, ja se päätyi erikoistenkin kohujen aiheeksi. Esimerkiksi yhdysvaltalainen televisiopastori Jerry Falwell julisti Tiivi-Taavin olevan homoseksuaali tämän purppuran värityksen ja käsilaukun vuoksi.