Brittien tiedustelupalvelu MI5 värvää uusia agentteja – painoindeksille tiukka raja

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan turvallisuuspalvelu värvää parhaillaan agentteja MI5-yksikön leipiin. Vvalvontaviranomaisten tehtävänä on työskennellä Lontoon kaduilla. Työpaikkailmoituksen mukaan hakijoiden painoindeksi tulee olla alle 30.

Painoindeksi on muinaisjäänne ajasta, jolloin ihmisiä mitattiin pelkästään pituuden ja painon perusteella, eikä huomiota kiinnitetä esimerkiksi kehon koostumukseen. Uusilla agenteilla tulee olla kohtuullinen kuntotaso. Kävellen tapahtuvassa työssä voidaan seurata kohteita pitkiä matkoja kävellen.

Kohteet ovat henkilöitä, jotka tiedusteluviranomaiset ovat todenneet mahdollisiksi uhiksi kansalliselle turvallisuudelle. Jos ihmisiä ryhdytään valvomaan aiempaa enemmän, on vaarana uudenlaisen salaisen poliisin syntyminen.

Tämä tarkoittaisi sitä, että mielipiteenvapaus nujerretaan esimerkiksi siksi, että henkilö ei ole samaa mieltä hallituksen toimien kanssa tai edustaa erilaista aatepohjaa. Suvaitsevaisuus on tästä toiminnasta kaukana.

– Voit olla liikkeellä koko päivän ja seurata valvonnassa olevia ihmisiä jalkaisin, joten tarvitset kohtuullista terveyttä ja kuntoa, ilmoituksessa kerrotaan.