Blade Runner -elokuville jatkoa televisiosarjasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Scifi-elokuvien klassikko Blade Runner saa jatkoa, tällä kertaa televisiosarjan muodossa. Amazon Prime -suoratoistopalvelu on tilannut alkuperäisen elokuvan ohjaaja Ridley Scottin tuottaman Blade Runner 2099 -sarjan.

Blade Runner 2099 -sarjan showrunnerina toimii Varietyn mukaan Shining Girls -sarjan luonut Silka Luisa. Tulevan sarjan tarkempia yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta nimi viittaa sen sijoittuvan aikaan 50 vuotta Blade Runner 2049 -elokuvan tapahtumien jälkeen.

– Ridley Scottin ohjaamaa alkuperäistä Blade Runneria pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista ja vaikuttavimmista science fiction -elokuvista. Esittelemme innolla Blade Runner 2099 -sarjan kansainvälisille asiakkaillemme, Amazon Studiosin televisiopäällikkö Vernon Sanders kuvaili tiedotteessa.

Harrison Fordin tähdittämä Blade Runner ei ollut ilmestymisvuotenaan 1982 suuri lippumenestys, mutta elokuva nousi vuosien varrella klassikon asemaan. Vuonna 2017 ilmestynyt jatko-osa Blader Runner 2049 oli niin ikään pettymys lippuluukulla. Myös se se sai pääosin lämpimän vastaanoton faneilta ja kriitikoilta.