Naisen elimistöstä löydettiin 55 paristoa – pelastettiin leikkauksella

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Sairaaloihin toimitetaan toisinaan potilaita, joiden kehoihin on päätynyt sinne kuulumatomia esineitä. Taannoin Irlannin Dublinissa sijaitsevan sairaalan lääkärit poistivat 66-vuotiaan naisen elimistöstä ennätysmäärän paristoja.

St. Vincentin yliopistolliseen sairaalaan saapuneen potilaan elimistöstä löydettiin röntgenkuvassa lukuisia vieraita esineitä. Potilaan onneksi yksikään niistä ei tukkinut ruoansulatuskanavaa. Lääkärit päättivät alkuun odottaa paristojen poistumista naisen kehosta luonnollisella tavalla.

Viisi paristoa poistui naisen elimistöstä ensimmäisen viikon aikana. Nainen alkoi kuitenkin valitella vatsakipuja, ja röntgenkuva paljasti useimpien paristojen olleen edelleen jumissa. Live Science -lehden mukaan lääkärit päättivät lopulta suorittaa naiselle leikkauksen.

Leikkauksessa AA ja AAA -paristoja poistettiin potilaan sisältä yhteensä 46 kappaletta, ja neljä paristoa poistettiin vielä peräaukon kautta. Potilaan kehossa olleiden paristojen määrä oli yhteensä 55 kappaletta. Lääkärit uskovat naisen nielleen paristot vahingoittaakseen itseään.