Instagramiin kehitetään uutta ominaisuutta – sensuroi kuumat poseeraukset

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin yksityisviesteihin kehitellään uutta paljasta pintaa sisältäviin kuviin liittyvää ominaisuutta. Se sensuroisi automaattisesti yksityisviesteinä lähetettävät, alastomuutta sisältävät kuvat.

Instagramin yksityisviestitoimintoa käytetään rohkeidenkin kuvien jakamiseen. Toisinaan käyttäjät päätyvät näkemään viestilaatikossaan myös ei-toivottuja alastonkuvia. Instagram haluaa ehkäistä sitä nudity protection, eli alastonsuojaus-ominaisuudella.

Kokeilun alla oleva toiminto kykenisi tunnistamaan paljasta pintaa sisältävät kuvat tekoälyn avulla. Instagram sensuroisi kuvat automaattisesti ja ilmoittaisi vastaanottajalle viestin saattavan sisältää alastomuutta. Näin ollen vastaanottaja voisi itse päättää, näkeekö hän kuvan vai ei.

The Verge -sivuston mukaan Meta-yhtiö vakuuttaa, etteivät yhtiön työntekijät näkisi viestien seulomisesta huolimatta yksityisestä lähetettäviä alastonkuvia. Metan mukaan niitä ei myöskään jaettaisi kolmansille osapuolille. Käyttäjä voisi myös itse päättää, ottaako hän ominaisuuden käyttöön vai ei.