Kova vaatimus uudelle James Bondin näyttelijälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mestarivakooja James Bondin roolissa nähdään tulevaisuudessa jälleen uusi näyttelijä. Daniel Craigin seuraajana Bondin puvun päälleen pukeva tähti ei ole toistaiseksi selvillä, vaikka huhumylly roolin ympärillä on pyörinyt jo vuosikausien ajan.

Yksi asia on varmaa. Seuraavaksi James Bondiksi haluavan tähden täytyy sitoutua rooliin vuosikausien ajaksi. Tuottaja Barbara Broccolin mukaan näyttelijän haluttaisiin pysyttelevän roolissa ainakin 10 vuoden ajan.

– Kyseessä 10-12 vuoden sitoumus. Näyttelijä saattaa pohtia, haluaako hän tehdä niin. Kaikki eivät ole siihen valmiita. Oli jo tarpeeksi haastavaa saada Daniel Craig tekemään niin, Broccoli kertoi Variety-lehdelle.

Craig näytteli Bondia viidessä vuosina 2006-2021 ilmestyneessä elokuvassa. Toiseksi pisimmän ajan roolissa viihtyi Roger Moore, joka näytteli agenttia seitsemässä elokuvassa 12 vuoden aikana. Toistaiseksi lyhimmän uran virallisena Bondina teki australialainen George Lazenby, joka nähtiin roolissa ainoastaan elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.