Poliisi ja puolustusvoimat liikkellä Uudellamaalla – Karhu-ryhmä ja Utin jääkärirykmentti harjoittelevat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudellamaalla liikkuu 26.-29. syyskuuta poliisin sekä Puolustusvoimien henkilökuntaa ja ajoneuvoja. Poliisin valmiusyksikkö Karhu harjoittelee tuolloin yhteistoimintaa Utin jääkärirykmentin kanssa.

Nelipäiväisissä harjoituksissa Karhu-ryhmä ja Utin jääkärirykmentti harjoittelevat Helsingissä ja Itä-Uudenmaan alueella. Kyseessä on vuosisuunnitelman mukainen yhteistoimintaharjoitus. Mukana on kaksi Puolustusvoimien NH90-kuljetushelikopteria.

– Poliisi kehittää jatkuvasti varautumistaan sekä yhteistoimintaa muiden turvallisuusviranomaisten kanssa, ja harjoittelemme useita kertoja vuodessa myös Puolustusvoimien kanssa, ylikomisario Juha Hietala kiertoi tiedotteessa.

Karhu-ryhmä on Suomen poliisin erityiskoulutettu operatiivinen yksikkö. Valmiusyksikkö on sijoitettu Helsingin poliisilaitokselle, mutta sen perustehtävät on poliisiyksiköiden tukeminen koko Suomessa. Poliisilla on niin hybriditilanteissa johtovastuu ennen tunnistettavia sotilaallisia tekoja.