Ihmiset moittivat Zuckerbergin miljardihanketta: ”Kuin vuodelta 1997”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat nyt sanoneet vihdoinkin ääneen sen, mitä moni on pohtinut salaa mielessään jo tovin. Asiaa ei voi enää peitellä, vaikka haluttaisiinkin. Facebookin, eli Metan, miljardeja maksanut Metaverse näyttää huonolta ja vanhanaikaiselta.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg julkaisi eilen Facebookissa juhlallisen kuvakaappauksen Meta’s Horizon Worldsistä, VR-pelistä, johon ihmiset voivat kokoontua ympäri maailmaa. Peli julkaistiin hiljattain Ranskassa ja Espanjassa. Metaversen suuri hallitsija Zuckerberg odottaa kertomansa mukaan innolla, että ihmiset viettävät aikaansa Metaversessä.

– Facebook käytti kymmenen miljardia dollaria Metaverse-projekteihin vuonna 2021, kirjoitti yksi käyttäjä Twitterissä.

– Grafiikka näyttää siltä kuin se olisi peräisin vuonna 1997 kehitetystä tietokonepelistä.

Projektin animaatiota on verrattu alkuaikojen The Simsiin ja Wii Mii -hahmoihin. Maailmaa on kuvattu Metan riveistä immersiiviseksi, eli niin todelliseksi, että pelaaja uppoutuu virtuaalitodellisuuteen tosielämästään. Hänelle muodostuu läsnäolon tunne ja sitoo pelaajaa Metaversen maailmaan virtuaalisessa ympäristössä. Monelle se voi olla hankalaa, kun hahmot muistuttavat ysärin pelisankareita.

https://www.facebook.com/zuck/posts/pfbid022px8FCS6X4jwKCTKmU7LsDj8kqUARDbEFivm3iEhHqUXrS2GVVUhshtALc1sErc9l