Korkeasaaren amurintiikereille ensimmäinen terveystarkastus – suora lähetys pesästä alkoi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkeasaaren eläintarhaan syntyi noin kuukausi sitten kolme amurintiikerin pentua. Taannoin poikasille tehtiin ensimmäinen terveystarkastus. Pennut vietiin eläinlääkärin tutkittavaksi niiden emon ruokaillessa, ja ne ehtivät olla poissa pesästään vain kahdeksan minuuttia.

Terveystarkastuksessa selvisi, että pennuista kaksi on naaraita ja yksi uros. Jokainen pentu sai tunnistussirun, ja niistä otettiin myös tunnistuskuvat. Lopuksi pennut vielä punnittiin ja todettiin normaalisti kasvaneiksi.

– Ravinteikkaalla maidolla painoa tulee tällä hetkellä lisää noin puoli kiloa viikossa. Kahden kuukauden iässä pennut saavat rokotuksen ja matolääkkeen, mutta muutoin ne ovat emonsa hoivissa, eläinlääkäri Sanna Sainmaa totesi tiedotteessa.

Sibiri-emon hoivassa pysyvät pennut saavat kahden kuukauden ikäisinä rokotuksen sekä matolääkkeen ja pääsevät myös ulkoilemaan. Tällä hetkellä pennut liikkuvat pesässään mönkien, sillä niiden takajalat eivät vielä kanna kunnolla. Terveystarkastuksesta kuvattiin Korkeasaaren julkaisema video, minkä lisäksi Sibirin ja pentujen verkkaista arkea päästään seuraamaan pesäkameran välityksellä suorana tästä linkistä.