Leipomo suljettiin päiväkausiksi – syynä sisään livahtanut orava

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka punaoravat ovat Suomessa melko yleinen näky, on niiden kanta esimerkiksi Iso-Britannian hälyttävän alhainen. Taannoin harvinaisen oravan päätyminen leipomoon johti yllättävään tilanteeseen Skotlannissa.

Pitlochryssä sijaitseva Greggs-leipomo suljettiin sen jälkeen, kun kiinteistössä nähtiin punaorava. Paikalle hälytettiin eläinsuojelujärjestö SPCA:n työntekijät, jotka yrittivät saada jyrsijää pois tiloista turvallisesti. Se on osoittautunut haastavaksi tehtäväksi.

Oravaa ei onnistuttu saamaan pois liikkeestä tiistaihin mennessä. Oven jättäminen auki ei ole vaihtoehto, sillä eläimen pelätään juoksevan tielle ja jäävän auton alle.

Daily Record -lehden mukaan liiketiloihin on viritetty ansoja, joihin jyrsijän toivotaan lankeavan. Leipomo tulee avaamaan ovensa jälleen eläimen kiinnisaamisen ja huolellisen siivouksen jälkeen.