Googlen pelipalvelu lopetetaan – asiakkaille rahat takaisin

Digi Pelit · Tim Isokivi

Google lanseerasi vuonna 2019 Stadia-pelipalvelunsa, jonka yhtiö hehkutti mullistavan pelaamisen. Nyt pilvipelipalvelu on kuitenkin tulossa tiensä päähän. Yhtiö on ilmoittanut sulkevansa Stadian.

Stadian toiminta lopetetaan 18. tammikuuta heikon käyttäjämäärän vuoksi. Google lupaa Stadian laitteita, pelejä ja lisäsisältöä ostaneiden saavan rahansa takaisin. Yhtiö arvioi hyvittävänsä rahat tammikuun puoliväliin mennessä.

– Stadian lähestymistapa pelien striimaamiseen rakennetui vahvalle tekologiselle perustalle, se ei saavuttanut toivomaamme suosiota käyttäjien keskuudessa. Teimme vaikean päätöksen sulkea suoratoistopalvelun, Googlen tiedotteessa kerrotaan.

Stadia mahdollisti pelaamisen suoratoiston kautta PC-tietokoneilla, televisioilla ja älypuhelimilla. Pelaaminen ei siis vaatinut varsinaista erillistä konsolia. Myynnissä oli kuitenkin esimerkiksi Stadian oma peliohjain ja muita lisävarusteita.