Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati tekee paluun – järjestetään Haminassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati tekee tänä vuonna paluun kahden vuoden tauon jälkeen. Tämänvuotinen paraati järjestetään 6. joulukuuta Haminassa.

Itseisyyspäivän valtakunnallisella paraatilla on pitkät perinteet. Siihen osallistuu tyypillisesti joukkoja kaikista puolustushaaroista, ja mukana on puolustusvoimien käyttämää kalustoa panssariajoneuvosta hävittäjiin. Puolustusvoimien mukaan tämänvuotisesta tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syksyllä.

Itsenäisyyspäivän paraati järjestettiin viimeksi vuonna 2019 Tampereella. Vuosina 2020 ja 2021 tapahtumaa ei järjestetty koronatilanteen vuoksi. Viime vuonna paraati oli tarkoitus järjestää Lahdessa, mutta tapahtuma peruttiin vain noin viikkoa aikasemmin.