Finnair vähentää väkeä – 200 työntekijää saa lähtöpassit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair lentää tulevina vuosina huomattavasti vähemmän kuin pandemiaa edeltävänä aikana. Finnair aloittaa tästä syystä muutosneuvottelut, joissa se keskustelee henkilöstönsä kanssa suunnitelmastaan uudelleen järjestellä organisaatiotaan mahdollisilla henkilöstövähennyksillä ja työtehtävien muutoksilla.

Suunnitelma voisi toteutuessaan johtaa noin 200 työpaikan vähentymiseen Finnairissa globaalisti, joista noin 120 työpaikkaa vähentyisi Suomessa. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5.300 työntekijää.

Muutosneuvottelut henkilöstön kanssa alkavat 5. lokakuuta ja niiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa. Yhtiön mukaan Ukrainan ilmatilan sulkeminen on osaltaan vaikuttanut liiketoimintaan.