Ilmavoimien Ruska-harjoitukset jatkuvat – hävittäjiä ilmassa eri puolilla Suomea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen taivaalla kiitää lokakuun alussa jälleen hävittäjiä ja muita ilmavoimien lentokoneita. Ilmavoimat järjestää Ruska 22 -harjoituksen, johon osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 henkilöä eri puolilta Suomea.

Harjoituksissa on mukana ruotsalaisia JAS 39 Gripen -hävittäjiä osana Suomen ja Ruotsin ilmavoimien yhteistyötä. Harjoitusten ilmaoperaatioihin liittyy lentotoimintaa matalilla korkeuksilla ja yli 10 kilometrin korkeudessa suoritettavia yliäänilentoja.

Ruska 22 on ilmavoimien vuosittainen pääsotaharjoitus. Tänä vuonna siinä koulutetaan erityisesti Lapin lennoston ja ilmasotakoulun reserviläisiä. Harjoitusten päätukikohtia ovat Rovaniemi ja Jyväskylän Tikkakoski. Käytössä ovat myös muun muassa Oulun, Vaasan ja Pudasjärven lentokentät.

Harjoitusten lentotoiminta alkoi maanantaina 3. lokakuuta kello 12, ja ne päättyvät lauantaina 8. lokakuuta kello 15 mennessä. Alkuviikosta lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta lähtien lentotoimintaa tapahtuu ympäri vuorokauden.