Depeche Mode Suomeen – yhtye työstää uutta musiikkia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elektronisen musiikin suurnimiin kuuluva Depeche Modea -yhtye kohtasi aikaisemmin tänä vuonna tragedian. Yhtyeen perustajajäsen Andy Fletcher menehtyi toukokuussa, ja Depeche Moden tulevaisuus vaikutti epävarmalta. Nyt faneille on kuitenkin tarjoiltu ilouutisia. Depeche Mode on ilmoittanut jatkavansa toimintaansa ja lähtevänsä ensi vuonna maailmankiertueelle.

Kiertue ulottuu myös Suomeen, sillä Depeche Mode esiintyy Helsingin Kaisaniemen puistossa 8. elokuuta. Depeche Mode julkaisee vuonna 2023 myös uuden Memento Mori -albumin. Yhtye aloitti levyn työstämisen kororonapandemian alkuvaiheessa, ja päätti viimeistellä sen Fletcherin kuoleman jälkeen.

– Fletch olisi rakastanut tätä albumia. Odotamme innolla, että pääsemme jakamaan sen kanssanne, emmekä voi odottaa sen esittelemistä teille ensi vuoden livekeikoilla, yhtyeen laulaja Dave Gahan kertoi lehdistötilaisuudessa Berliinissä.

Tuleva Memento Mori -kiertue on Depeche Moden ensimmäinen yli viiteen vuoteen. Liput Helsingin keikalle saapuivat myyntiin perjantaina 7. lokakuuta alkane 89,50 euron hintaan.