Donald Trump syyttää CNN-uutiskanavaa kunnianloukkauksesta – vaatii järisyttäviä korvauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on haastanut yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n oikeuteen. Trump syytää televisioyhtiötä kunnianloukkauksesta ja vaatii rahallisia korvauksia vähintään 475 miljoonan dollarin edestä.

Trumpin mukaan CNN on kohdistanut häntä vastaan herjauskampanjan ja kiihdyttänyt sitä vuoden 2024 presidentinvaalien lähestyessä. Kanteessa ex-presidentin asianajajat syyttävät televisioyhtiötä Trumpin maineen pilaamisesta leimaamalla tämän rasistiksi ja Venäjän myötäilijäksi.

Trump uhkaili CNN-uutiskanavaa oikeustoimilla jo heinäkuussa. Trump on myös haastanut presidenttikautensa jälkeen muita häntä kritisoineita tahoja oikeuteen, usein heikolla menestyksellä. Forbes-lehden mukaan Floridan liittovaltion tuomari hylkäsi taannoin Trumpin nostaman kanteen, jossa hän syytti Hillary Clintonia ja useita muita salaliitosta häntä vastaan.