IS: Tytti Yli-Viikari saapui oikeuteen satukirja kädessä – väittää potkujaan laittomaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ansioikkaan journalistisen työn ansiosta potkut saanut Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajana vuosina 2016-2021 toiminut Tytti Tellervo Yli-Viikari on valittanut irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen. Hän on laatinut 44 sivua pitkän valituskirjelmän, jonka mukaan potkut ovat olleet perusteettomat.

VTV on asiasta eri mieltä. Yli-Viikari on on rikkonut velvollisuuksia ja määräyksiä sekä ollut epärehellinen työnantajaansa kohtaan. Lisäksi hänen on otaksuttu vahingoittaneen viraston mainetta. Yli-Viikari tuomittiin tammikuussa Helsingin käräjäoikeudessa 80 päiväsakon rangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta.

Ilta-Sanomien mukaan Tytti Yli-Viikari on saapunut oikeuteen Puuseppä-kirjan kanssa. Hän kuvaili kirjaa aikuisille tarkoitetuksi iltasaduksi. Yli-Viikari on hakenut potkujen jälkeen muun muassa Kansallisarkiston pääjohtajaksi ja valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi.