Helikopterikamera kuvasi – murtomiesten takaa-ajo päättyi näyttävästi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tapana kuvata helikoptereista suoraa lähetystä televisiovastaanottimiin esimerkiksi takaa-ajojen yhteydessä. Suomessa yksityisyydensuoja estää samankaltaisen toiminnan. Nyt kalifornialaiset viranomaiset ovat ottaneet kiinni murrosta epäiltynä olleet miehet villin takaa-ajon päätteeksi.

Helikopterissa ollut kameramies on kuvannut, kuinka poliiseja paennut auto oli menettänyt toisen eturenkaansa. Vanteilla moottoritiellä ajanut auto oli vaikeasti hallittava ja sen kuljettaja törmäsi lopulta rekkaan. Autossa oli kolme miestä, joista kaksi ampaisi villiin juoksuun.

Kukaan ei päässyt karkuun, sillä poliisit piirittivät epäillyt keskellä moottoritietä. Suomalaisittain tilanne on poikkeuksellinen, mutta rapakon takana arkipäivää. Kuvaaminen varmistaa myös sen, että poliisityö on sellaista, että se kestää päivänvalon. Samalla muille rikollisille näytetään, miksi kannattaa kulkea lain oikealla puolella.