Lentävä moottoripyörä jo myynnissä – mullistava keksintö

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset lentävät autot ja muut kompaktit lentolaitteet ovat tehneet tuloaan vuosien ajan. Japanissa on jo mahdollista hankkia itselleen lentävä pyörä, joka muistuttaa Star Wars -elokuvista tuttuja menopelejä.

Xturismo-lentopyörää esiteltiin syyskuussa Yhdysvalloissa Detroit Auto Show -tapahtumassa. Dronen tavoin ilmassa leijaileva pyörä kykenee lentämään kerralla 40 minuutin ajan. Sen huippunopeus on 100 kilometriä tunnissa.

Xturismon taustalla on japanilainen startup Aerwins Technologies. Sitä myydään jo Euronews-sivuston mukaan Japanissa, ja ensi vuonna Yhdysvaltoihin saapuu myyntiin 775 400 euron hintainen pienempi malli. Aerwinsin tavoitteena on tuoda vuoteen 2025 mennessä markkinoille noin 50 000 euron hintainen sähköversio lentopyörästä.