Joko kuulit uudesta blues-festivaalista? Järjestetään kansallismaisemassa

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Blues on monen musiikkityylin isoisä. Se syntyi alunperin afroamerikkalaisten keskuudessa yhdistäen aikansa tarinoita rytmikkääseen musiikkiin. Myöhemmin bluesista on kehitetty rockia, jazzia ja RnB:tä. Bluesin syntymisestä on jo 150 vuotta, mutta sen tiimoilta järjestetystä festivaalista on kulunut vasta yksi vuosi.

Savonlinnan museon oma Riihisaari Blues -festivaali järjestetään Olavinlinnan kansallismaisemassa nyt toista kertaa. Festivaali pyörähtää käyntiin marraskuun toisena viikonloppuna. Tapahtuman esiintyjäkaarti on mainio ja esiintyjinä nähdään muun muassa blues & roots -pianisti Louie Digman, yli 25-vuotisen rytmiblues-uran tähän mennessä tehnyt kitaratykittäjä Knucklebone Oscar bändikvartetteineen ja ympäri maailmaa jo 40-vuoden ajan bluesin ja juurimusiikin kanssa kiertänyt kitaristi-laulaja Dik Banovich.

Esiintymässä ovat myös Suomi-bluesin lipunkantaja ja Riihisaari Bluesin perustajajäsen Ismo Haavisto sekä saksofoneineen New Orleans hengessä sykkivä kuusihenkinen Masa Orpana Honk. Lisätietoa löytyy tapahtuman nettisivuilta.