Matkustajakone teki hätälaskun hajun vuoksi – matkustajat voivat huonosti

Ohhoh! · Tim Isokivi

American Airlines -lentoyhtiön matkustajakone teki taannoin hätälaskun jokseenkin epätavallisesta syystä. Koneessa levisi voimakas haju, joka sai ihmiset voimaan huonosti. Floridasta Barbadokselle matkalla ollut kone jouduttiin ohjaamaan takaisin lähtökenttälle keskiviikkona 12. lokakuuta.

Matkustamossa levisi kemikaalin hajuiseksi kuvailtu löyhkä. Sen alkuperä vaikutti olleen erään matkustajan käsimatkatavaroissa. Hätälaskun jälkeen matkustajat ohjattiin takaisin terminaaliin kemikaalisuojapukuihin sonnustautuneiden tarkastajien selvittäessä asiaa. Hajun alkuperää ei ole paljastettu. Matkustajien mukaan se kuitenkin muistutti kynsilakanpoistoaineen hajua.

Business Insider -lehden mukaan matkustajat majoitettiin ilmaiseksi paikalliseen hotelliin. Kone pääsi jatkamaan matkaansa Barbadokselle seuraavana aamuna ongelmitta.