IS: Hartwall-areenaalla uusi ostajaehdokas – herätti kansainvälisen toimijan kiinnostuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hartwall Arenana aikaisemmin tunnettu Helsinki-halli on ollut keväästä asti tyhjillään. Nyt Helsingin Pasilassa sijaitsevalla hallilla on uusi kansainvälinen ostajaehdokas. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Hartwall Arenan uuden ostajaehdokkaan kerrotaan olevan kansainvälien tapahtumapaikkojen hallintayhtiö ASM Global. Yhtiö toimii tällä hetkellä yli 350 tapahtumapaikalla. Se on erikoistunut sijoittamaan stadioneihin, areenoihin, kongressikeskuksiin ja teattereihin.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ASM Globalin edustajat ovat jo tutustuneet areenan tiloihin, ja neuvottelujakin on käyty. Se ei tosin vielä tarkoita, että yhtiö olisi ostamassa areenan. Muitakin potentiaalisia ostajaehdokkaita on lehden mukaan olemassa.

Tällä hetkellä areenan pääosakas on Arena Events Oy, jonka omistavat Valdimir Putinin lähipiiriin lukeutuvat oligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg. Molemmat ovat pakotepannassa Ukrainan sodan vuoksi. Keväästä asti tyhjillään ollutta areenaa uhkaa autioitumisen vuoksi jopa homehtuminen.