Viranomaiset julkaisivat videon puumahavainnosta – olikin jotain aivan muuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Villieläimet ja lemmikkieläimet menevät toisinaan sekaisin viranomaistahoiltakin. Yhdysvaltojen Iowassa pelättiin taannoin vapaana liikkunutta puumaa, joka osoittautui lopulta huomattavasti harmitomammaksi pedoksi.

Des Moinesin poliisilaitos julkaisi sosiaalisessa mediassa väitetystä puumahavainnosta. Valvontakameran kuvaamalla videolla nähtiin nurmikolla liikkuva kissaeläin. Poliisien mukaan Iowan luonnonvarakeskus DNR oli vahvistanut kyseessä olevan nuori puuma, ja asukkaita kehotettiin olemaan varuillaan.

Somejulkaisua kuitenkin korjattiin myöhemmin. Des Moinesin poliisilaitos totetsi, että videolla nähtiin itseasiassa puuman sijaan kotikissa. Huffpost-lehden mukaan Iowan luonnonvarakeskus perusteli virhettään videomateriaalin heikolla laadulla.

Tapaus herätti arvatenkin huvittuneisuutta sosiaalisessa mediassa. Facebook-käyttäjä alkoivat esimerkiksi jakamaan kuvia teddykarhuista, vitsailleen nähneensä karhun takapihallaan.