Vaateketju Indiska konkurssiin – useita liikkeitä myös Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

120 vuoden ajan toiminnassa ollut ruotsalainen vaateketju Indiska on hakeutunut konkurssiin. Aftonbladet-lehden mukaan Suomessakin usean liikkeen voimin toimivan ketjun päätöksen taustalla ovat pandemia-aikana kaasaantuneet maksuvaikeudet.

Indiskan johtokunta teki päätöksen konkurssistta tiistaina Ruotsin verohallinnon vastustettua sen yrityssaneerausta. Yhtiön toimitusjohtaja Karin Lindahlin mukaan maksuvaikeudet eivät johtuneet yhtiön liiketoimista, vaan pandemia-aikana kerääntyneistä veloista.

– Olen antanut Indiskalle kaiken hereilläoloaikani ja kaikki taloudelliset resurssini, Lindahl avautui.

Ruotsalainen Mathilda Hamilton perusti Indiskan vuonna 1901. Ruotsin ja Suomen lisäksi vaatteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistuneella ketjulla on ollut liikkeitä muun Norjassa ja Saksassa. Karin Lindhalista tuli yhtiön uusi toimitusjohtaja vuonna 2017.