Sisävuoristorata rikkoi ennätyksen – pystysuora aloitus hurjalla vauhdilla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dubaissa sijaitseva sisävuoristorata on rikkonut hurjan ennäyksen. Dubail Hills Mall -ostoskeskuksen The Storm Coaster -vetonaula on nimetty kaikkien aikojen nopeimmaksi pystysuoran aloituksen vuoristoradaksi.

Ostoskeskuksessa sisältävä vuoristorata ei tarjoa matkustajille juurikaan armonaikaa, vaan sen kärry laukaistaan heti pystysuoraan kiitoon. Nopeus on ylöspäin liikkuessakin 41 kilometriä tunnissa. Guinnessin ennätystenkirja vahvisti nopeuden rikkoneen uuden maailmanennätyksen.

The Storm Coaster avattiin Dubaissa sijaitsevaan ostokeskukseen helmikuussa 2022. Vuoristoradan pituus on yhteensä 679 metriä. Paljon tiukkoja käännöksiä tarjoavan, yli 50 metrin korkeuteen kohoavan ajelun huippunopeus on 77 kilometriä tunnissa.