Mies väitti poliisille joutuneensa ryöstetyksi Turussa – päätyikin itse epäillyksi petoksesta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Rikosilmoituksen Lounais-Suomen poliisille tehneen miehen epäillään syyllistyneen itse petokseen. Ilmoitus ryöstöstä selvisi poliisin esitutkinnassa perättömäksi.

Lounais-Suomen poliisilaitos sai lokakuun alussa ilmoituksen ryöstöstä, jonka kerrottiin tapahtuneen Turun Hirvensalossa. Ilmoituksen tehnyt mies oli kertonut joutuneensa ryöstetyksi kuntoradalla. Poliisin tutkinnassa kuitenkin ilmeni, ettei miehen kertomus pitänyt paikkansa.

Poliisin mukaan miehen epäillään syyllistyneen vakuutuspetokseen. Asianomistaja päätyikin näin ollen itse rikoksesta epäillyksi. Poliisi muistuttaa viranomaiselle väärää tietoa antavien voivan syyllistyä itse rikokseen, sillä kyseessä saattaa olla esimerkiksi perätön lausuma viranomaismenettelyssä.