Kuuluisa vuorikiipeilijä Hilaree Nelson kuollut – eksyi muusta retkiryhmästä Nepalissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuuluisa yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Hilaree Nelson on löytynyt kuolleena. Hän joutui muusta retkikunnasta erilleen Nepalin Himalajan vuoristossa Manaslun vuorella kiipeillessään. Hän oli ensimmäinen nainen, joka kiipesi Mount everestille 24 tunnissa.

Nelson oli saavuttanut Manaslun huipun, ja lasketteli parhaillaan vuorelta alas muun retkikunnan kanssa. Hänen suksensa luisuivat väärille urille. Nainen todennäköisesti putosi jyrkänteeltä, Newsweek uutisoi.

Pelastustoimia viivästytti ja vaikeutti huono sää ja etsinnät päästiin aloittamaan vasta maanantaina. Hänen putoamisensa jälkeen vuorella oli myös lumivyöry, joka tappoi yhden ihmisen ja loukkasi useita. Hilaree Nelson oli kiipeilemässä kumppaninsa Jim Morrissonin kanssa. Hilaree Nelson oli 49-vuotias.