Leijonan luola -keksintö hämmästyttää – kuin keittiön moottorisaha

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joidenkin ruoka-aineksien leikkaamiseen eivät riitä perinteiset keittiöveitset. Yhdysvalloissa on lanseerattu järeätehoinen keittiöväline, joka olisi ulkomuotonsa puolesta kotonaan työkaluvajassa.

Mighty Carver Electric Knife -sähköveitsi on käytännössä pienoiskokoinen moottorisaha. Puun sijaan se on tarkoitettu erilaisten ruokien, kuten lihojen ja sitkeimpien kasvisten leikkaamiseen. Laitteesta voisi olla siis apua esimerkiksi joulupöydän kinkun viipalointiin.

Kim ja Lance Burneyn kehittelemä keittiömoottorisaha sai huomiota Shark Tank eli Leijonan luola USA -ohjelman ansiosta. Keksintö herätti ohjelmassa sijoittaja Daymond Johnin innostuksen. Toistaiseksi tiedossa ei ole, ilmestyykö Yhdysvalloissa noin 80 euron hintaan myytävä keittiöväline lähitulevaisuudessa myös suomalaiskauppojen hyllyille.