S-mobiili lakkaa toimimasta vanhoissa puhelimissa – onko omasi joukossa?

Digi · Tim Isokivi

S-Pankin ja S-ryhmän kaupan palvelut yhdistävä mobiilisovellus S-mobiili on käytössä yli 1,9 ihmisellä. Sovellus lakkaa pian toimimasta älypuhelinten vanhoilla käyttöjärjestelmäversioilla.

Lokakuussa julkaistujen päivitysten vuoksi S-mobiili toimii jatkossa iOS 12 tai sitä uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustetuissa iPhoneissa ja Android 8.0 tai sitä uudemmalla käyttöjärjestelmällä varustetuissa Android-puhelimissa. S-Pankin mukaan vanhempien käyttöjärjestelmäversioiden tuen lakkauttamisen taustalla ovat niiden turvallisuuteen liittyvät ongelmat.

– Vanhempiin käyttöjärjestelmiin ei välttämättä julkaista uusimpia tietoturvapäivityksiä eivätkä ne siitä syystä ole yhteensopivia S-mobiilin kanssa, S-pankin tiedotteessa kerrotaan.

Oman puhelimen käyttöjärjestelmäversion voi tarkastaa laitteen asetuksista. Myös sen päivittäminen onnistuu asetuksista, mikäli laitteeseen on vielä mahdollista päivittää käyttöjärjestelmän tuoreempia versioita.