Harry Potter -fanien ilmiö haitallinen luonnolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harry Potter -fanien erikoisesta tavasta on muodostunut riesa Walesissa. Faneilla on tapana jättää sukkia Harry Potter ja kuoleman varjelukset -elokuvan kuvauspaikalle. Ne aiheuttavat ongelmia ympäristölle.

Fanit jättävät sukkia Pembrokeshiressä sijaitsevalle rantakivikolle siksi, että kotitonttu Dobbyn kuolemaa kuvaava kohtaus kuvattiin alueella. Potter-fanit pystyttivät fiktiiviselle hahmolle muistomerkin rannalle. Sukista ja muista rannalle jätetyistä muistoesineistä aiheutuu vaaraa alueen eläin- ja kasvilajeille.

– Dobbyn muistomerkki säilyy Freshwater Westissä. Pyydämme ihmisiä vain ottamaan kuvia vieraillessaan muistomerkillä alueen suojelemiseksi. Esineet kuten sukat, helyt ja maalatuista kivistä irtoava maali voivat päätyä mereen ja ravintoketjuun vaarantaen luonnonvaraiset lajit, luonnonsuojelujärjestö National Trust Wales kertoo tiedotteessa.