Oulun poliisilta varoittava video: ”Yhtäkkiä edessämme seisoi poro”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syksyisten ja osittain talvistenkin sääolosuhteiden sekä huonon näkyvyyden vuoksi Suomen teillä on syytä olla nyt tarkkana. Oulun poliisi jakoi sosiaalisen median tileillään videon läheltä piti -tilanteesta varoittavana esimerkkinä.

– Näkyvyys oli heikko: pimeys oli jo laskeutunut, tihutti vettä, ja vastaantulevien autojenkin valot vaikeuttivat näkemistä. Yhtäkkiä suoraan edessämme seisoi poro, jota onnistuimme väistämään viime hetkellä. Kolari oli enemmän kuin lähellä, poliisi kirjoitti.

Porot viihtyvät teillä, sillä niille maistuu liukkaiden kelien aikaan valtateille levitetty suola. Poliisi muistuttaakin ennakoinnin olevan tähän aikaan vuodesta valttia. Ajonopeuden laskeminen antaa enemmän aikaa reagoida tielle ilmestyvään eläimeen.

– Jos törmäät eläimeen, varoita muuta liikennettä: kytke hätävilkut päälle, ja vie varoituskolmio riittävän kauas törmäyspaikalta, jotta muut tienkäyttäjät ehtivät reagoimaan tilanteeseen, poliisi neuvoo.