Facebookilla on todennäköisesti puhelinnumerosi – näin poistat sen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin ja monia muita some- sekä pikaviestipalveluita omistava Meta todennäköisesti tietää puhelinnumerosi, vaikka et olisi antanut sitä koskaan yhtiölle. Yhtiöllä on Business Insider -lehden mukaan hallussaan jopa niiden ihmisten puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, jotka eivät ole itse käyttäneet palvelua.

Facebook-sovellus pyytää lupaa päästä älypuhelimen yhteystietoihin, minkä moni on sallinut ajattelematta asiaa sen enempää. Yhtiön mukaan sen tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi tuttujen ihmisten Facebook-profiilien löytymistä. Käytännössä se kuitenkin myös tarkoittaa, että yhteystietojen puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet voivat olla Metan hallussa ilman asianomaisten suostumusta.

Meta on aloittanut vähin äänin palvelun, jolla voi tarkastaa, löytyvätkö omat yhteystiedot yhtiön tietokannasta. Ominaisuus mahdollistaa myös niiden poistamisen. Jo keväästä asti linjoilla ollut mutta käytännössä lähes piilossa pidetty palvelu löytyy tämän linkin takaa.