Hornet-hävittäjiä nyt taivaalla ympäri Suomea – ilmavoimat kertoi syyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

F18-Hornet-hävittäjät näkyvät ja kuuluva jälleen taivaalla eri puolilla Suomea marraskuun puolivälissä. Ilmavoimat järjestää 14.-18- marraskuuta harjoitukset, joissa mukana on lähes 30 Hornetia. Määrä vastaa lähes puolta kaikista Ilmavoimien Horneteista.

Lapin, Karjalan ja Satakunnan lennostot järjestävät yhtäaikaisesti omat lentoharjoituksensa. Otava-, Vilkku- ja Touho -nimisten harjoitusten vuoksi Ilmavoimien koneita on tavallista enemmän esimerkiksi Ivalon ja Kuopion välillä, Perämerellä ja Ilmavoimien tukikohtien läheisyydessä.

Harjoituksiin osallistuvat myös Ruotsin ilmavoimat JAS 39 Gripe -hävittäjillä Luulajan tukikohdastaan ja Ranskan ilma- ja avaruusvoimat kahdella Rafale-hävittäjällä. Ilmavoimien mukaan taivaalla voi näkyä ajoittain lentokoneiden soihtu- ja silppuheitteistä johtuvia valoilmiöitä.

Myls Rajavartiolaitos, poliisi ja Puolustusvoimat järjestävät marraskuussa yhteisharjoituksen. Se suoritetaan Etelä-Suomessa 8.-11. marraskuuta Helsingin Santahaminassa, Vihdissä, Karkkilassa ja Lopen Räyskälän lentoasemalla. Harjoituksiin osallistuu muun muassa Utin jääkärirykmentin helikoptereita.