Käsittämätön lottovoitto Yhdysvalloissa – voittajalle yli kaksi miljardia dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merkittävä osa suomalaisista pelaa lottoa haaveillen suurista voitoista tai jopa päävoitosta, mutta turhaan. Suomessa lottovoitot ovat varsin pieniä ainakin kansainvälisessä mittapuussa. Maailmalla lottoarvontojen voitot ovat nimittäin paikoin täysin jotain muuta kuin mihin suomalaiset ovat tottuneet. Varsinkin nyt Yhdysvalloissa jaettu tähtitieteellinen lottovoitto.

Powerball-lottoarvonnassa oli päävoiton saajalle luvassa käsittämätön 2,04 miljardin dollarin päävoitto, joka meni lopulta yhdelle voittokupongille. Oikea rivi oli pelattu Kalifornian Altadenassa sijaitsevalla Joe’s Service Center -huoltoasemalla, jonka yrittäjä sai lottovoitosta miljoonan euron bonuksen. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin lottovoitto.

Reuters-uutistoimiston mukaan jättisumman voittajan henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Hän saa valita, ottaako hän rahat 997,6 miljoonan dollarin kertamaksuna vai koko summan 29 osassa usean vuoden aikana. Powerball-loton suurin arvottu summa oli aikaisemmin 1,59 miljardia dollaria, joka jaettiin vuonna 2016 kolmen voittajan kesken.